Kajakkurs söndag 4 oktober


Evenemangsdetaljer


Välkommen till en kurs där du får lära dig grunderna i att driva och styra en kajak och hur du agerar om du eller en kamrat hamnar i vattnet.
Vi startar kursen klockan 10:00 på någon av Orusts stränder med att justera kajakerna och prata igenom dagens upplägg. Därefter sjösätter vi och bekantar oss med kajaken för att sedan fortsätta med olika övningar i att styra och driva kajaken. Efter ett tag stoppar vi för lunch och riktar därefter in oss på säkerhetsteknik. Under säkerhetspasset tränar vi på olika typer av räddningar i grupp och på egen hand. Under dagen kommer vi även föra diskussioner om hur vi bör tänka när vi paddlar enskilt och i grupp. Avslutningsvis summerar vi dagen och åker sedan för att återlämna kajakerna i förrådet, där du även kommer få reda på rutiner och villkor för att nyttja distriktets kajaker. Vi avslutar senast klockan 18. Mer information kommer efter senaste anmälan.

Kursen är för Utmanare, Roverscouter och ledare. Deltar du i kursen förväntas du välta och bada med kajaken så du behöver vara simkunnig och våga doppa huvudet under vattnet.

Här anmäler du dig. Senaste anmälan är 27/9. Först till kvarn.

Kursen är gratis för Västbodal Scoutdistrikts medlemmar, men vid ogiltig frånvaro är kostnaden 300kr/st.

Vid ev frågor eller funderingar kontakta info@vastbodal.se

Varmt välkomna!

Kommentarer inaktiverade.