Dreamcamp2013

Information till deltagande kårer

Anmälningsdokument

Ladda hem detta dokument, fyll i och skicka in till dreamcamp2013@gmail.com. Karanmalan

Observera att det finns två sidor eller flikar i dokumentet, ett för kårinformation, och ett för en deltagarlista.

Första lägerdagen

Första maten utdelas ca kl 16, och vi räknar då med att den lagas på byn. Vi kommer servera saft/te/kaffe och något tilltugg på eftermiddagen. Ta med packad lunch.

Sista dagen

Lägret avslutas kl 14.30 på fredagen. En lättlagad lunch delas ut, kan lagas med en stor gryta.

Normaldag

Kl 7.30 Väckning
Kl 8.00 Frukost
Kl 9.30 Programpass
Kl 12-14 Lunch
Kl 14-16.30 Programpass
Kl 18 Middag
Vissa kvällar har vi någon aktivitet, sedan blir det:
Kl 21 Nattmacka
Kl 22 Tystnad

Byindelning

Vi har försökt få till en rimlig byindelning, så att byarna blir ungefär lika stora under hela lägret. Vi har också försökt få en vettig fördelning av spårare, upptäckare och äventyrare i byarna. Det är inte helt enkelt, men detta är det bästa vi kan få ihop.

Byarna har nu fått namn, efter de fyra elementen.

By 1, Eld, består av Hunnebergs scoutkår, Vättle scoutkår och Kortedala scoutkår. ca 20 personer utan spårare, ca 37 pers med spårare

By 2, Jord, består av Ljungskile scoutkår, Partille scoutkår och Löftadalens scoutkår. ca 22 pers utan spårare, ca 33 pers med spårare.

By 3, Vatten, består av Porthälla scoutkr och Redbergslids scoutkår. ca 27 pers utan spårare, ca 35 pers med.

Det återstående elementet, Luft, blir då ledarsamlingsplatsen och intendenturen.

Matlagning

Vi vill gärna veta hur ni kommer laga och hantera er mat, så vi kan planera för matutdelning. Kommer ni ha bykok eller patrullkok? Lagar ni på ved eller på gasol. Fyll i svaren i anmälningsdokumentet.

Ni kommer få matgäster de flesta måltider. Någon eller några från lägerstaben kommer att äta i varje by. När vi är så få är det enklast, och så får man träffa mer folk. Ni får förstås ut mat efter hur många som äter hos er.

Vi planerar för att kunna hantera frysklampar för infrysning åt er.

På avslutningsfredagen blir det inte någon full lagad lunch, vi räknar med att de flesta tagit ner större delen av sina kök då. Planen är att lunchen skall kunna lagas med en stor gryta.

Säkerhet

Vi räknar med att varje scoutkår tar med brandsläckningsmaterial anpassat för sin matlagning. Om ni har med extra gasol vill vi inte att den förvaras på byn, vi ordnar en säkrare plats för den.

Vi räknar också med att ni tar med grundläggande sjukvårdsmaterial så ni kan hantera enklare skador på byn.

Vi vill att ni fyller i på anmälningslistan om allergier eller specialmat.

Vi vill att ni ber era scouter ta med egen flytväst om de har sådan.

Det kommer att finnas en begränsad möjlighet för ledare att lämna mobiler, kameror och liknande för laddning. Märk de grejer ni vill kunna lämna på laddning.

Transport till lägret

I anmälningslistan finns plats att tala om hur ni tar er till Sparreviken. Eftersom Sparreviken har andra läger samtidigt som vi är där är det ont om parkeringsplatser. Minimera antalet bilar som behöver parkeras under lägret, så slipper vi terrängparkera.

Besöksdag

Det går att besöka oss när som helst, men på onsdagen är vi borta från lägerplatsen hela dagen.

Kiosk

Det finns ingen kiosk på lägret. En camping med kiosk finns drygt 1 km bort. Ledarna avgör om scouterna hinner och får gå dit.

Utrustningslista

Om ni vill ha ett förslag till utrustningslista att dela ut, så finns ett förslag här: Packlista dream camp

Utöver vanlig lägerpackning vill vi att scouterna tar med: flytväst om ni har, en stor tom PET-flaska, lunch till första dagen

Byggmaterial

Det finns slanor på Sparreviken, ca 1 per scout. Behöver vi mer finns viss möjlighet att ta i skogen. Det finns också en del skogssten, men inga stora fyrkantiga sten. Behöver ni sådana får ni höra av er, så får vi se om vi kan ordna något.

Toaletter

Det finns 9 st utedass på lägerområdet. Vid dessa finns tvättmöjlighet med rinnande vatten – riktig lyx. Vi räknar med att göra ett schema för städning av toaletterna. Städmaterial finns.

Dricksvatten

Vattenposter finns i utkanten av lägerängen. Dessa är bara för att hämta vatten i dunkar, inte för att diska under eller leka med. Precis som vanligt på läger.

Utrustning till byn

Här finns ett förslag till vad ni behöver ha med er som gemensam material till byn. Packlista till byn

Mathantering

Det är bra om ni tar med lite burkar och kärl för tillfällig matförvaring, och om ni vill slippa plastpåsar. På Sparreviken finns några plastbackar per by som ni kommer använda att transportera mat mellan intendentur och byn, så sådana behöver ni inte ta med er.

Kylförvaring

Sparreviken vill inte att vi gräver kylgropar på lägerängen. Det kommer att finnas möjlighet att frysa kylklampar, så ni kan ta med kylväska eller isolerlåda för sådant ni vill ha tillgängligt på byn. Kylklampar lämnas helst i en märkt och ren plastpåse.

Oöppnade mejerivaror kan ni lämna tillbaka till intendentur där det finns kyl och frys.

Ledarsamlingar

Vi kommer hålla en byledarsamling varje kväll kl 22.30.

Kommentarer inaktiverade.