Sammanfattning från möte om läger 2014

Tisdagen 21 maj samlades en liten men tapper skara på Dalbobergen för att fortsätta diskussionerna om ett distriktsläger 2014. Vi som var där var Mats L, Thn, Roger T, Thn, Mats J, Vbg, Feffe, Udd och Linda, Ljungskile. Vi hade också fått in kommentarer från några kårer via epost.

En av frågorna handlade om lägerplats, skall vi sikta på en fast lägerplats eller ett skogsläger. Alla svar vi fått in föredrar en fast lägerplats. Vi diskuterade lite vilka platser som kan vara möjliga,och konstaterade att Lysestrands fasta lägeräng är lite för liten, och att Kragenäs är ganska långt bort för många kårer, särskilt om man skall ha olika lägertider för olika grenar. Nyckelvattnet diskuterades, men vi är osäkra hur hantering av mat och transporter kan fungera under ett så långt läger där.Vårt förslag blev då att titta på Sparreviken som ett första alternativ.

Lägertid var nästa fråga. Där har alla utom en föredragit vecka 32, så det är nog det vi bör satsa på.

Vilka grenar skall vi ha program för? Här finns mycket olika viljor hos kårerna, men vi kom fram till att en kompromiss vi tror kan fungera är att lägret centralt tillhandahåller program för äventyrare och utmanare hela lägret, för upptäckare de 3-4 sista dagarna, och för spårare en hel dag, till exempel torsdagen. Sen kan kårerna välja hur man vill låta sina scouter delta, och om man vill ha eget program utöver lägrets.

Vi har fått in namn på några personer som vill jobba med lägret, men vi behöver förstås fler.

Vi har ett förslag att vi tar ett nästa möte för intresserade ute på Sparreviken, under den veckan Dreamcamp är där. Då kan man se lite hur lägerplatsen funkar, och få lite inspiration till vad man kan ha för program. Vi återkommer med vilken dag och tid.

Kommentarer inaktiverade.