Solläger 2013 – Ett läger med sol, vandring, kanoter och lek

För nu 40 år sedan startade en tradition med ett läger för vilka vi nu kallar spårarscouter, för att även dessa skulle kunna uppleva lägerliv, så som man får vara med på när man blir äldre. Denna tradition håller fortfarande i sig, och det är fortfarande lika uppskattat.

I år samlades drygt 140 scouter vid Karlsro gård utanför Vänersborg den 18-19 maj. Av dessa var många spårarscouter, men även föräldrar och vuxna, och andra som ville hjälpa till.

_MG_1157Vädret var med oss, då vi på lägrets första dag tog en vandring runt delar av boteredssjön. Denna vandring hade många olika uppgifter att erbjuda; allt ifrån pilkastning, till att montera stormkök, men även att korsa sjön med hjälp av kanoter.

_MG_1484Eftermiddagen gick åt till en aktivitet som kallas hurry-scurry, där patrullerna får turas om mellan kortare och mindre kontroller i ett högt tempo. Här var det allt ifrån frisbeekastning och skogskrocket till petflaskeraketer.

Dagen avslutades som vanligt med ett lägerbål runt en lägereld, innan det var dags att sova.

_MG_1268Lägrets andra dag hade även det ett spår att erbjuda. Denna gång kortare runt Karlsro gård, som var lägerplatsen. Även detta spår hade omkring 15 kontroller av olika slag.

_MG_1606Man kan med säkerhet säga att det var närmare 140 personer som på eftermiddagen lämnade karlsro med flertalet glada minnen och erfarenheter. Och även ett grattis får utbringas till patrull Solflickorna från Vänersborg, som totalt fick mest poäng på spåren. Grattis!

Avslutningsvis önskar vi alla som då är spårare, samt intresserade föräldrar och ledare, välkomna till nästa års Solläger, och visar vi lite blandade bilder från lägret:

_MG_1374 _MG_1345
_MG_1290 _MG_1240
_MG_1209 _MG_1177
_MG_1167 _MG_1078
_MG_1094

Kommentarer inaktiverade.