Från Vänersborg, Färgelanda och Bengtsfors kårläger 15-17 juni

Direkt efter skolavslutningen åkte ett gäng scouter från Vänersborg, Färgelanda och Bengtsfors, på Piratläger utanför Köpmannebro.

Vänersborg, Färgelanda och Bengtsfors arrangerade ett gemensamt läger vid Vänerns strand. Tema var Pirater. C:a 45 scouter från spårare och uppåt levde piratliv, vilket innebar att lära sig eller visa att man klarar av att leva i skogen och hantera faror på vattnet. Äventyrarna byggde en risflotte för att ta sig ut till ön för bevakningsuppdrag där dom även övernattade. Upptäckare och Spårare tränade och använde kanoter. Matlagning över öppen eld, ”Naturaspisar” användes . Att träna skytte med jätteslangbella, klättring och skattjakt med chifferlösning stod på programmet. På piratmenyn stod salt sill ibland kryddad med ansjovis. Det var 6 patruller, 2 spårare 3 upptäckare och 1 äventyrspatrull. Det fanns möjlighet till bad och sol, men även regnkläder behövdes.

_DSC0558 _DSC0550
_DSC0524 _DSC0511
_DSC0498

Kommentarer inaktiverade.