Digital distriktsstämma 14 mars

Söndagen den 14 mars skall vi göra något vi aldrig har gjort förut. Vi skall hålla en distriktsstämma helt på distans, med digital uppkoppling.

För att det skall funka så bra som möjligt kommer här några tips.

Vi kommer att köra stämman i mötesverktyget Zoom. Zoom kan köras på några olika sätt, på dator eller på mobil, och en del sätt funkar bättre än andra. Vi kommer att visa stämmodokumenten över Zoom i takt med att vi går genom dagordningen. För att ni skall kunna se dokumenten är det bra om ni har en någorlunda stor skärm. Om ni väljer mellan datorn och mobilen rekommenderar vi absolut datorn.

Ni måste inte ha mikrofon och kamera för att vara med på stämman. Ombuden kan rösta i Zoom genom att klicka. Det går att ställa frågor genom Zooms inbyggda chatfunktion.

Om ni vill ansluta med ljud och bild så bör ni använda ett headset eller en riktigt konferensmikrofon, så vi slipper problem med eko. Kan ni ansluta er dator med kabel så är det bättre att göra det än att använda Wi-Fi.

Zoom på datorn kan köras antingen genom Zooms klient, eller genom webbläsaren. Klienten har bättre funktioner, och kan ni använda den rekommenderar vi det. Om ni föredrar att köra i webbläsaren så se till att ni kör en ny webbläsare. Google Chrome funkar oftast bra.

Se till att ha en uppdaterad version av Zoom-klienten, en del funktioner och knappar i den har flyttat i nyare versioner, och det är enklare för oss att beskriva var funktionerna finns om alla har en uppdaterad klient. Leta efter menyvalet ”Check for Updates” i Zoom-klienten, välj den och följ anvisningarna.

När man deltar i ett Zoom-möte kan man sätta det namn man visar sig som i mötet. Det gör man genom att högerklicka på sin egen bild i mötet och välja ”Rename”, eller genom att klicka på ”More” på sig själv i deltagarlistan.

För att det skall vara enkelt att hålla ordning på röstlängden så är det bra om ni skriver ert riktiga namn, om ni är ombud, och vilken scoutkår ni representerar.

För den som vill testa sin teknik, få tekniksupport, eller bara titta in och säga hej, så kommer vi köra ett övningsmöte på fredag den 12 mars kl 18:30.

Kommentarer inaktiverade.