Dag fem på Baldersnäs

Baldersnäs 130718

 Viket spår! Scouterna gick till Världens Ände och tillbaka. Under vägen träffade de sagofigurer (utmanarscouter och ledare) som behövde hjälp med olika saker.

P1010502 Allt från stövelkastning till lukt/smak-gåtor, sjukvård och piratproblem. En fin dag gjorde upplevelsen av både skogen, parken och de små konstgjorda öarna med sina vackra broar sagolik, – som en del i vår gemensamma scoutsaga. Scouterna samarbetade bra i sina patruller, och det var knappt att köket han fixa fram dagens lunch, längst ute på halvön, innan de första hungriga patrullerna anlände.

Efter ett svettigt spår var det åter dags för bad. Härligt med en rent och trevlig badplats så nära. Många passade dessutom på att tvätta både kropp och hår efter dagens strapats.

En och annan turist hittar också till badet, och det var inte utan att det blev förvånat höjda ögonbryn, när ledare med olika ”kroppsmålningar” dök i vattnet för att tvätta bort färgen. När det dessutom dök upp ett antal Utmanare badande i tights + en ledare som badade med kläderna på för att få tvättat av den värsta smutsen, fick vi lov att förklara att vi kom från ett scoutläger i närheten. Förvånade miner byttes mot glada skratt, och ett och annat gammalt scoutminne dök upp.

De största scouterna är ”badpar” som ser till varandra, och övriga har alltid en ledare med. Som alltid på scoutläger, är säkerheten viktig. Det är egentligen otroligt att det går att samla så många barn, låta dem hantera kniv, såg, yxa och eld, utan att någon får allvarliga skador.

Kvällen avslutades med tårttävling.

P1010508 Det finns knappt inga gränser för vad man kan ha i/på en tårta. Den ena tårtan roligare än den andra ställdes fram, och en publik som bestod av inbjudna gäster fick många goda skratt när scoutpatrullerna ”förklarade” sina alster.Juryn diskuterade, provsmakade jämförde, – och kom så småningom fram till att alla tårtor var värda ett f

IMG_3213örstapris – och så det blev det. Gästerna bestod av ledare från de kårer som var med om det första scoutlägret på Baldersnäs för 30 år sedan.

Några ledare som varit med på första lägret berättade hur lägret var på den tiden. Det blev många minnen, och många goda skratt. Det hela avslutades med att gästerna fick en rundtur med Bellman. Under tiden var det gemensam disk – priset i tårttävlingen var nämligen att köket fixat diskvatten till alla, så det var bara att ställa sig i disk-kön. En otrolig lyx när man annars måste fixa ved, eld och vatten innan man kan diska.

Nu är det fredag morgon och jag ser resultatet av den andra, hemliga vinsten. Alla får sovmorgon. Jag sitter här och skriver kl. 07.20 och lägret är knäpp tyst. Bara en och annan snarkning hörs. Solen skiner och den sista härliga lägerdagen ligger framför oss.

Måtte bara vädret håll tills vi fått ned tälten i morgon!! Det är SÅ mycket trevligare att packa in torra grejer!

Nu är klockan 07.30 och jag kan höra Per börja spänta ved i köket. Då vet vi att det är en halvtimma kvar till väckning. De morgonpigga ledarna dyker upp, en efter en, medan de som är trötta på morgonen ligger kvar och halvsover. De njuter av sista lugnet innan lägerchef Criss går sin väckningsrunda.

Nu dyker några morgonpigga scouter dyker upp, ställer sig på vedbacken och börjar klyva frukostved. En ny lägerdag har börjat.

 

 

Kommentarer inaktiverade.