Sjätte dagen på Baldersnäs

Baldersnäs 130719

Fredag. I dag börjar uppbrottet. Visserligen ska vi inte riva lägret och åka hem förrän i morgon, men för att hinna med allt som ska göras måste vi börja med en del saker i dag.

Men först femkamp. Det är stationer med olika samarbetsövningar. På en kontroll skall de förflytta en boll genom att rulla den mellan sig i delar av en hängränna. En annan är en tågövning, där tåget (som första varvet bestod av bara en scout) ”körde” varv efter varv över en kulle, och för varje varv hakar en ny scout på. Sista kontrollen är vid badplatsen, och innan scouterna är klara med den, är alla blöta. Då är det ju lika bra att fortsätta med bad.

På eftermiddagen är det dags att börja göra i ordning patrullernas kökslådor.  Allt diskas, prickas av på listan och plockas in i lådan i rätt ordning. Det är en lång lista, och det som brukar vara tråkigast är att göra ren kastrullerna som använts över elden. Det visade sig bli en rolig aktivitet, eftersom det gick bra att ta med sina kastruller till en mindre, folktom strand, och där swinta dem tillsammans. Både scouter och kastruller ”doppade sig” flera gånger innan det blev klart, och det hela blev en trevlig aktivitet med många skratt.

Eftersom kökslådorna är städade, blir det ”köket” som tillagar middagen och bjuder alla på en riktig Herrgårdsmiddag, klädda i långklänningar och frack. En GOD överraskning!

Kvällen avslutades med ett stämningsfullt lägerbål medan solen gick ned. Når vi sitter och sjunger runt lägerelden, kommer en kajak tyst paddlande förbi. Vi ser bara siluetter mot den nedgående solen, och det är så vackert och stämningsfullt att det värker i hjärtat. Vi hittar tillbaka till lägret genom att tyst följa ett ljusspår. Stämningsfullt, och lite trolskt att vandra mellan de knotiga ekarna långs stranden, vidare under de mörka träden i parken och tillbaka till lägret där det bjöds på nattmacka. Ingen skulle sova, eftersom det var sista natten på lägret, men inom en timma sänkte tystnaden sig och klocka elva kunde vi ledare sätta oss för reflektion och genomgång av morgondagen.

Kommentarer inaktiverade.