Femte dagen på Dreamcamp

I går tisdag anlände spårarscouterna till Dreamcamp, ca 25 st, och ett antal ledare med dom. Spårarna fick förstås börja med att resa tält och lära känna lägerplatsen. Efter lunch sköt de vattenraketer och lekte i hinderbanan.DSC_0338

Upptäckarna seglade med Mandalay, paddlade och badade.DSC_0292

Äventyrarna provade på att baka bröd på stekpanna, och lagade mat utan kokkärl. De hade också ett Chi Gong pass. Efter middagen seglade äventyrarna med Mandalay. Äventyrarna hade fått veta att de skulle övernatta borta från lägret, så de hade med övernattningsprylar. En del hade nog trott att de skulle sova påMandalay, men så blev det inte. I stället blev de ilandsatta på en öde ö, nåja, ”Lilla Lökis” några hundra meter meter utanför Sparreviken.Där träffade de också den skeppsbrutne Robinson, som lovade och komma med räddning nästa dag.

Natten mellan tisdag och onsdag utbröt ett smärre oväder, med häftiga regnskurar och en del blåst. En del tält på lägerplatsen blåste omkull och det rann en liten flod genom ett tält så en del sovsäckar blev blöta. Det löste sig dock, det fanns med lite sovsäckar i reserv, och de blöta säckarna torkade nästa dag.

Äventyrarna på ön klarade sig ganska bra, men några blev lite fuktiga när vinden drev in regnet i deras vindskydd. På morgonen skickade Robinson ut en räddningsexpedition, och ett antal kajaker anlände till deras ö så de kunde delta i onsdagens aktivitet, Jakten på Caligulas skatt.

Alla scouterna deltog i jakten, som först handlade om att hitta nycklar till Caligulas skattkista, som han låst med många lås. Nästa uppgift blev att hitta delar av skattkartan som Caligula spritt ut på bland många skumma pirattyper.

När de till sist fått ihop tillräckligt med kartbitar för att pussla ihop en begriplig karta, gällde det bara att muta Gamle Moss, som höll till vid den beryktade hamnkrogen, så han pekade ut på kartan var skatten fanns.

P1010528   P1010526

Skattkistan visade sig vara väl gömd i en svårtillgänglig grotta, och den var låst med minst ett dussin hänglås. Efter ett flitigt nyckelprovande, kunde dock till sist skatten tas fram.

P1010535

På eftermiddagen lämnade Mandalay oss för att segla hem till Göteborg. Vi tackar för besöket.

Onsdagen avslutades med ett lägerbål med framträdanden från en del patruller. Nu skall snart några ledare gå och bada bastu, och sedan har det ryktats om en överraskning till ledarfikan senare i kväll. Det ser vi fram mot.

Kommentarer inaktiverade.