Fjärde dagen på Baldersnäs

Baldersnäs 130717

 

En ny dag full av aktiviteter. Under både för- och eftermiddagen har scoutpatrullerna kunnat delta i olika aktiviteter.

Det dom hann med var; brödbak (stompa), bandväv, makrame/pärlarmband,

P1010468

repslageri, knopar, flagghissning/flagghalning och orientering. Dessutom blev det ett välbehövligt bad på eftermiddagen. Vi har ju en otrolig tur med vädret!!

 

Vid brödbaket, där Hulån och jag var ansvariga var det en hektisk aktivitet.

P1010467

Alla kavlade och gräddade jättegod stompa. Vi kommer att lägga ut en beskrivning här på hemsidan, för många ville ha receptet för att göra det hemma.

 

Under tiden brände vi också tjära. Alla blir lika fascinerade av att det

IMG_3147kan bli flera liter tjära – och dessutom träkol som ”restprodukt”, av den lilla ”grytan” med töreved.

På kvällen var det festival med sagotema. Har man tillgång till en fin scen, gäller det att använda den. Alla patruller hade gjort olika sketcher och sånger. Criss och hans apa var confransiér och det blev många applåder och goda skratt. Efter det serverade köket en god blåbärsoppa med macka till.

Medan det sakta tystnar i tälten är det full aktivitet bland ledarna. Nu förbereder vi morgondagens spår med kontroller – med sagotema så klart. Många kostymer ska provas ut, och de sista förberedelserna av kontrollerna görs. Det gäller att få en svårighetsgrad som kan anpassa efter de olika patrullernas nivå. På min kontroll blir det sjukvård – får se hur det går. Ena skadan blir en medvetslös person, eftersom de har tränat på stabilt sidoläge.

Skrivare

Anne Karin

Kommentarer inaktiverade.