Dag tre på Baldersnäs

Baldersnäs 130716

 

Nu börjar det bli rutin för scouterna att göra sin mat över öppen eld. Från min tältöppning kan jag se att efterhand som de blir väckta är det någon som, mer eller mindre vaken, börjar elda. Alla har fått lära sig hantera yxa och kniv, och vedbacken är ett roligt ställe att vara på. Det finns därför gott om färdigkluven ved, hos alla scoutpatrullerna. Det ända som behövs på morgonen, är att spänta lite tändved. Det tar inte långa stunden innan det brinner i ugnarna framför alla tälten och gröten är på gång.

I dag har vi extra bråttom på morgonen för vi ska ut på aktiviteter som tar nästan hela dagen.

Halva scoutgänget ska paddla kanalen ned till Mustafors medan den andra gruppen åker remmalagsvagn dit ned. Vid slussen ska vi sedan byta, och göra tvärt om hem till lägret.

 

Vi är på väg! Vi har stigit i två storkanoter som rymmer 16 personer i varje, fått lite instruktioner hur man gör och gett oss av på kanalen, ned mot slussarna. Det är inte helt enkelt att paddla i takt, men det visar sig att sång underlättar. Efter 100 verser som handlar om att dricka ett minskande antal burkar läsk  ;=) är vi genom slussarna.

Slussningen är ett litet äventyr i sig, men gott samarbete och vana kaptener gör att det går utan problem.

I Mustafors möter vi våra scoutkamrater som just avslutar sin lunch. Bellman, lägerhästen, har travat på bra, så de har i lugn och ro kunnat koka sin lunch på stormköken.

Solen skiner och det är trevligt att fixa mat när vi vinkat av våra scoutkamrater som glatt paddlat in i första slussen tillsammans med ett par små motorbåtar.IMG_3131

Bellmans remmalagsvagn rymmer bara halva gruppen, så vi som blir sist njuter av solen och underhåller oss med att titta på slussande båtar.

På vägen tillbaka sitter vi och pratar medan Bellman lunkar på i en jämn lunk. Scouterna tävlar med sig själva om hur många personer de kan få att vinka till oss. 198 glada vinkningar blev det. Vem kan motstå ett gäng glada scouter som vinkar så armarna nästan går ur led.

Väl hemma – dags att göra middag och sedan ett dopp i sjön.

 

Skrivare

Anne Karin

Kommentarer inaktiverade.