Dag två på Baldersnäslägret 2013

Anne Karin skriver även idag en hälsning från Baldersnäslägret

Dag två på lägret. Efter en lugn kväll väcktes vi i morse kl. 04.30 av en pigg patrull som tyckte det var dags att börja leka. En och annan blev lite småsur, men en god frukost rådde bot på det.

Under dagen har vi haft olika utbildningspass. Badvätt, sjukvård, HLR och smide har varvats med eldningskunskap, hur använda stormkök och sist men inte minst; hur använda yxa, såg och kniv. Allt samman kunskap som behövs för att kunna fixa ett scoutläger.

_MG_3011En stor del av dagen på ett läger går med till matlagning. Tillsammans i patrullen görs den ena rätten godare än den andre. Det första är att fixa ved, så ska det göras upp eld och maten ska tillredas. Efter det är det dags att värma diskvatten, och till sist ska både egna kåsor och sporkar diskas innan man till slut skrubbar de sotiga (och ibland vidbrända) kastrullerna.

Vuxna ledare finns till hands, men det mesta gör scouterna själva. Det är stor skillnad mot att sätta sig till dukat bord… så mycket roligare…..och så bra som maten smakar!

Dessutom är det ett bra sätt att lära sig samarbeta och ta ansvar, inte bara för sig själv men även för patrullen.

Har någon glömt diska kastrullen? Då blir det problem när det är dags att göra nästa måltid.
-learning by doing, det har varit scoutmetoden sedan scoutings början.
Nu är det dags för en guidad rundvandring på Baldersnäs innan det är läggdax.

Kommentarer inaktiverade.