Första dagen på baldersnäs 2013

Här kommer en hälsning från första dagens lägerskribent, Anne Karin, direkt från det pågående scoutlägret på Baldersnäs:

Första dagen på årets Baldersnäsläger. En del ledare var redan på plats i går kväll, men de flesta av oss kom i dag.

Det blev många glada återseenden, och som alltid flera nya ledare och föräldrar som inte varit med tidigare. Klockan elva stod omkring 60 förväntansfulla scouter och 30 spända ledare och tittade på varandra.

Hur ska det bli? Kommer jag att få några nya kompisar? Hoppas alla är snälla! Ja, hon/han är här i år också!

Det var många tankar som surrade medan Chris önskade välkommen och flaggan hissades. Efter det tog lägret fart med patrullindelning, tältresning, spisbyggen och lite lek och bus däremellan.

När det var dags att göra upp eld och fixa mat, var alla klara med byggena så långt, och den första egna måltiden gjord över öppen eld var ett faktum. Ingen mat är så god som den patrullen gör själva!

Efter maten fortsatte lägerbygget, och inemellan surrningar, disk och ett och annat besök till ”sjukan” för omplåstring , var det även tid för bad. Laxsjön var varm som alltid, och även en och annan badkruka (ledare) doppade sig.

Nu är det snart dags att hala flaggan, och sedan ska vi ge oss av till årets lägerinvigning. Det är alltid lika spännande att se hur –och var – den blir.

Dagens lägerskrivare
Anne Karin

Kommentarer inaktiverade.