Webbkväll söndag 6 april

Vi inbjuder till en träff och miniutbildning för alla som är intresserade av att kunna komma igång med, eller förbättra sin kårs eller distriktets webbplats.

Vi kommer vara på Dalbobergen, vi börjar kl 17 och håller på tills vi tröttnar. Vi fixar mackor nån gång vid 18-tiden.

Många av distriktets kårer har i dag egna webbplatser. En del kör i Scouternas system, en del kör eget. Rätt många kårer saknar dock tyvärr webb, men skulle kunna få det enkelt. Vi visar hur ni kan komma igång.

På träffen tänker vi förklara hur WordPress fungerar och vad man kan göra i det. WordPress är det system som både Scouterna kör och erbjuder fritt till alla scoutkårer, och som distriktet och några kårer kör på egen hand.

Vi visar och förklarar vad WordPress är, och hur en webbplats i det kan byggas upp. Vi går genom och förklarar de olika delarna i WordPress, och hur de styr innehållet och utseendet. Vi förklarar skillnaden mellan att köra sin webbplats i Scouternas WordPress-system och att köra WordPress hos till exempel ett webbhotell.

Efter fikat så kommer vi från distriktet sätta oss och ha ett möte om hur vi skall utveckla vår webb. De som inte är med på det mötet får gärna fortsätta och diskutera sina kårers webbplatser, kår för kår eller tillsammans.

Skicka gärna ett mail till info@vastbodal.se och anmäl om ni kommer, så vi kan planera fika och lokal.

Kommentarer inaktiverade.