Distriktsstämma i Mellerud genomförd

En långdragen stämma med 32 deltagare från 10 olika kårer hölls på söndagen den 23 mars i Järns hembygdsgård. Stämman drog ut så på tiden att två kurser tyvärr fick flyttas framåt i tiden. Stämman öppnades av Jenny Hermansson och leddes av Peter Lundin.

Beslut fattades om vilket distriktsmärke som skall jobbas vidare med och det vinnande förslaget var skapat av Max Sikström och Filip Björndahl.

Motionen om att införa ett ledarbidrag bifölls och det kommer att starta redan under året då vi beslutade att ta 25000kr av fjolårets vinst till detta.

Sven ”Melker” Melchersson berättade om regionlägret 2015 och vårt eget distriktsläger 2014 ”Skepp o Hoj”. Viktigt att anmälningar görs och att kårer meddelar om det har tänkt att delta eller ej. Björn Sikström slog ett slag för det populära spårarlägret Sollägret och önskade fler engagerade ledare och funktionärer till detta. Max Sikström berättade att Baldersnäslägret som i år skall ha ett mer ”scoutigt” tema än traditionellt. Distriktet var dock överens om att om man är tvungen att ”bara” välja ett läger i sommar så prioritera ”Skepp o Hoj” som inte är ett årligt återkommande arrangemang och det första gemensamma distriktslägret vi har i Västbodal.

Melleruds scoutkår bjöd på god mat, bra lokal med fin utrustning.

Ett fyllnadsval till styrelsen gjordes med Ingemar Strannevik. Ekonomin är väldigt god och vi var bland de första distrikten som blev klara med sammanslagningen.

Vi diskuterade en hel del om hur utskick och information sprids på bästa sätt. Hur vill du få info om läger, utbildningar och annan distriktsinfo?
Skriv gärna här eller i ett e-mail till styrelsen på info@vastbodal.se.

Tack alla som deltog i en aktiv och bra stämma.

Kommentarer inaktiverade.