Friluftsledarkurs – klättring och kajak i Bohuslän i sommar

Bland Scouternas nya utbildningar finns några mera avancerade friluftsteknikutbildningar. Dessa kan handla om kanoting, kajak, klättring mm. Kurserna är nationella, och körs på olika platser i landet.

I sommar och höst körs två av dessa kurser hos oss på västkusten.

Klätterkurs, som följer Svenska Klätterförbundets norm för ”Grundkurs i klippklättring”. Den går över tre helger, 7-9 augusti, 4-6 september och 25-27 september. Den sista helgen görs som en klätterhajk för äventyrare och utmanare, med kursdeltagarna som funktionärer. Sista anmälan är den 30 juni. Läs mer på länken:

http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/friluftsledarkurs-klattring-bohuslan/

En Kajakkurs pågår just nu, och kommer avslutas med en kajakhajk för utmanare och äventyrare den 21-23 augusti.

Vi återkommer med anmälning till hajkerna.

Kommentarer inaktiverade.