Nya ledarutbildningar i Scouterna

Som vi har pratat om på flera möten så är ett nytt system för ledarutbildningar på väg att införas inom Scouterna.

I korthet så går det ut på att de officiella utbildningarna för att bli scoutledare kommer drivas och styras av Scouternas Folkhögskola. Rent praktiskt så kommer kurserna hållas av regionala eller distrikts utbildningsteam ungefär som förut. Det finns två stora skillnader mot det tidigare systemet.

Den ena skillnaden är att det nu finns en regional utbildningsgrupp, som har som uppgift att planera var och när utbildningar kommer att hållas i regionen. Detta är för att vi skall kunna fördela kurserna på ett bra sätt över regionen och över året, så inte kurser kolliderar, eller uteblir någonstans.

Den andra skillnaden är att man nu kommer att söka efter kurser, och anmäla sig till kurser genom Scouternas Folkhögskolas webbplats. All ekonomi kring kurserna kommer också hanteras av Scouternas Folkhögskola.

En presentation av det nya utbildningssystemet finns här: http://www.scouternasfolkhogskola.se/utbildning-for-scoutledare/scouternas-utbildningssystem/

Här kan man söka efter kurser, och anmäla sig: http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/

Den första utbildningen i vår region i det nya systemet, grundkursen Leda Scouting, kommer att ges på lägret Liv@2015. Några ledare från distriktet har anmält sig till den. Vi återkommer med en rapport efter lägret.

Distriktet har beslutat att vi kommer att betala kurserna Leda Scouting och Leda Avdelning i det nya systemet för de ledare från vårt distrikt som vill gå de kurserna. Hör av er till distriktskassören om ni vill veta hur det funkar innan ni anmäler er.

Kommentarer inaktiverade.